Thuisbatterijen

Batterijen voor zonnepanelen

Bewaar extra opgewekte energie voor later en haal het meeste uit uw zonnepanelen

Batterij voor de opslag van zonne-energie
THUISBATTERIJ

Thuisbatterijen

Om de meest geschikte batterij voor uw woning te vinden, kijken wij eerst naar uw stroomverbruik en de grootte van uw zonnepaneel-installatie. Op basis hiervan kunnen wij de ideale capaciteit van uw batterij bepalen.

Nadat wij de ideale capaciteit hebben bepaald, overlopen wij samen met u alle mogelijkheden voor batterijen. Zo adviseren wij u over de verschillende soorten batterijen en de belangrijkste batterij-eigenschappen. Deze hebben namelijk een sterke invloed op de kostprijzen van de batterijen. De belangrijkste batterij-eigenschappen, naast capaciteit, zijn de levensduur, het rendement en het aantal laadcycli dat batterijen kunnen doorlopen.

Als wij samen de beste batterij voor uw wensen én uw budget hebben geselecteerd, zorgen wij ten slotte voor een tijdige en kwalitatieve plaatsing.

Let wel: om een thuisbatterij te kunnen plaatsen moet uw stroomverbruik voldoende hoog zijn. Tijdens een locatiebezoek kunnen wij u hieromtrent adviseren. Contacteer ons voor meer informatie.

Zonnepanelen installatie op plat dak

Batterijen voor bedrijven

Ook als bedrijf is het interessant om zonnepanelen te combineren met een batterij. Zonder batterij wekken uw zonnepanelen namelijk een aanzienlijke hoeveelheid energie op die u niet ten volle kan benutten.

Denk bijvoorbeeld aan de energie die uw zonnepanelen tijdens weekends, feestdagen en andere sluitingsdagen opwekken. Deze energie kan u niet meteen gebruiken, waardoor u deze automatisch op het net overdraagt tegen een verlaagd tarief.

Met een batterij hoeft u deze “verloren” energie niet over te dragen, maar kan u deze opslaan en zelf gebruiken tijdens de werkdagen. Zo haalt u meer rendement uit uw zonnepanelen en kan u nog onafhankelijker werken. En dat is beter voor uw bedrijf én uw portefeuille.

Voor bedrijven pakken wij momenteel enkel kleinere installaties aan. Wilt u graag weten of wij u kunnen helpen? Contacteer ons, dan bekijken wij graag de mogelijkheden.

Batterijen door Energie Solutions

  • Kwalitatieve en conforme plaatsing
  • Analyse voor optimale capaciteit, levensduur en rendement
  • Combinatie en aansluiting met zonnepanelen
  • Advies over premies
  • Begeleiding bij AREI-keuring